Home - Biografia - La Fanfarra - Cursos - Réseau Méditerrannée - Textos/Books - Artículos - Press - Fotos - Video - Òpera Butxaca

Imatges de "A Mans Plenes" 

 


Altres imatges


CarmenMalic

Malic

CURS DE TONI RUMBAU                (Ver versión en castellano)

“Crear una obra: Ombres, Titelles i Objectes”

- Maig 2012: Matanzas, Cuba.

¿Com enfrontar-se a la creació d'una obra que junti autoria personal amb el llenguatge del teatre de titelles, ombres i objectes? Des de la subjectivitat del creador, passant per les disciplines del desdoblement, la dramatúrgia sintètica dels llenguatges populars d'ombres i titelles, la multiplicitat del llenguatge artístic contemporani, fins arribar al rite de la representació davant del públic.

El curs ofereix als interessats una metodologia de passos successius i articulats, que hauran de culminar en la pràctica combinada del "teatre interior" d'ombres amb el "teatre exterior" de titelles i objectes.

Dualitats claus:

     Interior / Exterior
     Tradició / Modernitat
     Subjetiu / Objetiu
     Ombres / Titelles

El curs està dirigit tant a principiants com a professionals, siguin titellaires, actors, mestres, artistes plàstics o altres persones relacionades amb el teatre i la imatge.

Per a més informació sobre Toni Rumbau, pulsar aquí.

Alguns textos de referència sobre continguts relacionats amb el curs:

- “Función en Trípoli. Semejanzas y diferencias entre Polichinela y Karagöz”, publicat al blog de Rutas de Polichinela.

- “Títeres y sombras: dos herramientas de conocimiento”. Publicat al fanzine peruà “Mil Vidas”, que dirigeix Martín Molina.

L'esperit lliure, rebel i heterodox de Putxinel·li s'encarna i es manifesta en les tradicions populars de titelles i ombres del món sencer. Un esperit que, més enllà de les distintes tradicions i les seves especificitats, desplega unes línies dramatúrgiques que miren vers el futur: útils eines per al teatre d'avui.

Aquest curs convida a conèixer aquestes eines a través d'una pràctica que se farà segons set fases metodològiques de desenvolupament en funció d'un objectiu clar: la creació d'una obra que junti el món subjectiu de les ombres amb la dimensió objectiva de tot allò que es pot veure i tocar.

 

REFERÈNCIES

- Veure La Fanfarra
- Biografia Toni Rumbau
- + info: web Toni Rumbau

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blog - Links - Contact