Nou espectacle

A Mans Plenes 
(Full Hands)
A partir de 2009
 

Ombres i Titelles

 

Versión en Castellano


Toni Rumbau torna al món dels titelles amb un espectacle unipersonal on s'utilitzen diverses tècniques del gènere: el teatro d'ombres i el titella de mà d'arrels populars.


 

Muntatge sonor d'ombres, objectes i titelles.

 

 

 

A MANS PLENES

 

Creació, concepte, interpretació i direcció: Toni Rumbau

 

Titelles de Mariona Masgrau

Música: Octavi Rumbau
Coreografia titelles: Margarida Carbonell

Amb la col.laboració, les fotografies i els dibuixos de Jorge Raedó

Robes castellet: Raquel Bonillo
Vestuari titelles: Núria Mestres
Assistència tècnica: José Menchero

 

 

Espectacle unipersonal en el que la tradició del teatre de titelles popular intersecciona i es fon amb el llenguatge visual contemporani basat en el joc de les ombres, les mans, els objectes i el so. La llum irromp al món interior d'un castellet de titelles, on diferents elements i personatges agafen vida.
 


(fotografies de Jorge Raedó)

 

 

Ombres, titelles, imatges, sons, tradició, modernitat… Tot això conflueix en l'últim espectacle de Toni Rumbau. Un treball de virtuosisme i d'indagació, en el que el titellaire es planteja la pràctica tradicional dels titelles com una excusa per a la recerca de noves expressivitats visuals i sonores.

 

El castellet: un paral.lepíped allargat agafa vida en convertir-se en una caixa de llum i de so. Els personatges de la tradició que configuren els vèrtex del cub són les màscares sota les que s'amaga l'esperit de Putxinel.la, follet fecond i indomable que habita al castellet.

 

Una caixa que s'amplifica en el temps i en l'espai cap endins, a través de la perturbació manual del titellaire que es produeix "a mans plenes", per empènyer els seus personatges cap a una acció promíscua i multiplicadora.

 

« A Mans Plenes» : aquestes formidables eines de treball que són les dues mans dónen la volta, en aquest espectacle, al típic castellet i al mateix titellaire. Sense trencar amb la tradició, aquesta es veu replantejada per un procés d'introspecció que obre les entranyes de l'ofici. Allò habitualment ocult s'il.lumina amb la consciència d'un punt de llum inquiet, consciència que és a la vegada la del castellet i la dels titelles que l'habiten. Al desdoblament dels titelles s'hi afegeix un segon desdoblement: la figura d'un Observador (la llum) que desplega dimensions amagades del cub.

 

La visió unidireccional de l'espectador es veu així amplificada per una complexitat de punts de vista que se superposen entre si. Al final, els diferents móns que han aparegut dins i fora del castellet, conclueixen i interseccionen en una intensitat d'imatges i de sons que busca la focalització nuclear de la síntesi. El resultat és l'emergència d'un nou castellet, un nou món obert al desconegut.

 

 

Contacte:

La Fanfarra - Toni Rumbau

tel: 00 34 93 301 84 85 - 00 34 659 454 879

email: tonirumbau@gmail.com

 

t back