back        Home - Biografia - La Fanfarra - Cursos - Réseau Méditerrannée - Textos/Books - Artículos - Press - Fotos - Video - Fest. Òpera Butxaca

 

Castellano  -  English


Imatges en video  -  Premsa

 

 

 
 

 

FITXA TÈCNICA

 


"A DUES MANS" 

de Toni Rumbau 
 

 

Espai escènic: 3X3m
Foscor i silenci. 
TEMPS DE MUNTATGE: 3H 
TEMPS DESMUNTATGE:
1 hora.
DURACIÓ: 
50 minuts
DIRIGIT:
a tots els públics  (públic familiar o bé nens a partir de 6 anys)
 

Fotos


Foto 1: alta resolució


Foto 2: alta resolució


Foto 3: alta resolució


Foto 4: alta resoluciónFotos d'Albert Fortuny

-----------------

Altres fotos: 

- Espectacle de titelles per a tots els públics
- Idea i manipulació: Toni Rumbau
- Construcció dels titelles i direcció escènica: Mariona Masgrau

A DUES MANS és un espectacle unipersonal de titelles de guant creat per Toni Rumbau. Utilitzant el llenguatge propi del teatre de titelles popular especialment inspirat en la tradició mediterrània, A DUES MANS preté desenvol.lupar una expressió contemporània del llenguatge dels titelles mitjançant l'ús de la paradoxa, la contradicció, la sorpresa surrealista, i una temàtica  centrada en els opostos vida/mort, alegria/tristesa, home/dona. 

L'espectacle no té pràcticament text i les poques paraules de l'obra es diuen amb "llengüeta", l'instrument tradicional amb el que els titellaires d'abans donaven veu als seus personatges. Això permet que es pugui representar en qualsevol idioma, ja que només n'hi ha prou en incorporar algunes paraules claus perquè el públic entengui del tot el significat de l'espectacle. La música es fa en directe en la línia del "one-man-show". L'ús de la "llengüeta" constitueix un dels principals atractius de l'obra, en dotar-la d'una extraordinària força i vitalitat. 

Tècnicament, A DUES MANS és un muntatge senzill que només requereix d'un mínim espai escènic de 3X3m i una sala fosca i silenciosa. El teatret porta la seva pròpia llum incorporada amb una potència màxima de 600 W. Va dirigit a tots els públics sens distinció d'edat, i pot representar-se ja sigui pel públic adult com per l'infantil. L'idel és un públic mixte, "familiar". La seva duració és d'uns 50 minuts. 

A DUES MANS és l'espectacle de La Fanfarra que més ha viatjat a l'estranger. Ha participat en nombrosos festivals internacionals i ha estat aclamat per públics de tot el món. Concretament, ha estat als següents llocs: Xina, Egipte, Israel, Rússia, Albània, Xipre, Marroc, Líban, Pakistan, Índia, Noruega, Suècia, Dinamarca, Bèlgica, Holanda, França, Itàlia, Alemanya, Àustria, Suissa i Espanya. 

A DUES MANS és un espectacle que pot anar acompanyat o complementat per una xarrada o conferència donada per Toni Rumbau sobre el llenguatge del teatre de titelles popular. El seu títol és: "Universalitat del llenguatge dels teatres populars de titelles i d'ombres. Modernitat i interès dramatúrgic del mateix ". Toni Rumbau ha presentat ja aquesta ponència a diferents llocs i congressos (Congrés de Teatre organitzat per la Universitat d'Alexandria, Egipte, Festival de Titelles de Mallorca, Cicle de Conferències del Museu de la Pell de Vic, entre altres), havent despertat en tots ells un gran interès. 
 
Video: enregistrat al Teatre Medina de Beirut, Líban

 

Premsa

- Comentario sobre A Dos Manos en Expreso, Lisboa (16 de junio de 2007)

- "Una maravilla de bolsillo", crítica de A Dos Manos de Pablo Ley. El País, 25 octubre 1999

- "Toni Rumbau triunfa en Beirut con A Dos Manos", de Tomás Alcoverro. La Vanguardia, 8 de mayo 1999

- "Gracias, maese Rumbau", crítica de El Doble y la Sombra con referencias a "A Dos Manos", por Ricardo Romanos. La Rioja, 14 de octubre 1999

- "Toni Rumbau abre la temporada del Círculo Maldá con Dues Mans", ABC 6 octubre 1999

 

TELEFON DE CONTACTE: +34-659 454 879

 
   

tonirumbau@gmail.com

 
 
 

Blog - Links - Contact 

back